Meydana gelen trafik kazası nedeniyle zarara uğrayan kişiler veya mirasçıları, açacakları dava ile maddi tazminat ve manevi tazminat ile destekten yoksun kalma tazminatı talep edebilirler.
Ölümlü trafik kazaları ve yaralamalı trafik kazaları, ülkemizde sıkça yaşanan kazalardır. Nitekim trafik kazalarının sayısı her yıl binlerle ifade edilmekte, ölen kişilerin sayısı da binleri bulmakta ve hatta geçmektedir. Bu trafik kazaları neticesinde kişiler ölmekte, geride bıraktığı aileleri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler mağdur olmaktadır. Özellikle ölümlü trafik kazalarında ölen kişinin yakınları büyük bir destekten yoksun kalmakta, manevi açıdan da tatmini zor acılar yaşamaktadırlar. İşte bu nedenle trafik kazaları neticesinde ölen şahısların yakınlarının başvurularıyla maddi ve manevi tazminat davaları açılmakta, bu davalarda ölen kişinin yakınlarının bir nebze de olsa tatmin edilmesi amaçlanmaktadır.
Trafik Kazalarında Sorumluluk Kimdedir?
Maddi hasarlı trafik kazaları, sürücülerin kendi aralarında uzlaşması ile çözümlenmektedir. Fakat yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarının varlığı halinde hukuki süreç başlayacak ve Savcılık Makamı, olayın suç teşkil etmesi nedeniyle gerekli tahkikatı yapacaktır.
Karayolları Trafik Kanunu, kaza halinde kimlerin sorumlu tutulacağını ve hangi nedenle sorumlu tutulacaklarını düzenlemiştir. Buna göre ; ‘bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün unvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olur’.
Karayolları Trafik Kanunu’nun 85. maddesi doğrultusunda bir kazanın meydana gelmesi halinde hem sürücü, hem de araç sahibi hem de aracın bağlı olduğu şirket (teşebbüs) sahibi sorumlu olacaktır. Bu şahısların sorumlu olabilmesi için kanunun aradığı şartlar şu şekildedir :
- Şahsa veya malına zarar gelmiş olmalı
- Bu zarar trafik kazası nedeniyle meydana gelmiş olmalı
- Kaza, Motorlu bir aracın işletilmesi nedeniyle meydana gelmiş olmalı
- Zarar ve trafik kazası arasında illiyet bağı olmalıdır
Trafik Kazası Nedeniyle Ölüm ve Yaralanma Halinde Maddi Tazminat
Trafik kazası nedeniyle kişinin ölümü halinde Türk Borçlar Kanunu doğrultusunda bazı tazminat kalemlerin talep edilebilmesi gündeme gelecektir. Ölümlü trafik kazası neticesinde ilgililerinin talep edebilecekleri tazminatlar şu şekildedir :
- Destekten Yoksun Kalma Tazminatı
- Cenaze ve Defin Giderleri
- Tedavi ve Hastane Giderleri (ölmeden önce bir süre tedavi görülmüşse)
- Aracın Zararının Giderilmesi
Trafik kazası nedeniyle kişinin ölmesi halinde yukarıda sayılan tazminat hususları talep edilebilecektir. Bu hususların en önemlisini destekten yoksun kalma tazminatı oluşturur. Nitekim kişinin ölümü ile birlikte geride bıraktığı kişiler (anne, baba, çocuklar, kardeş vb. yakınlar) ölen kişinin desteğinden yoksun kalacak, belki de hayatlarını idame etmekte zorlanacaklardır.
Trafik Kazası Nedeniyle Ölüm ve Yaralanma Halinde Manevi Tazminat
Karayolları Trafik Kanunu’nun 90. maddesinde trafik kazalarından doğacak zararlara ilişkin açılacak maddi ve manevi tazminat davalarında Borçlar Kanunu’nun haksız fiile ilişkin hükümlerinin uygulanacağından bahsedilmektedir. Buna göre Türk Borçlar Kanunu’nun 56. maddesine göre manevi tazminat ; ‘bir kimsenin bedensel bütünlüğünün zedelenmesi durumunda zarar görene uygun bir miktar paranın ödenmesi’ anlamını taşımaktadır. Bu nedenle trafik kazası nedeniyle yaralanan kişilerle birlikte ölen kişinin mirasçıları manevi tazminat talep etme hakkına sahiptir.
Cismani zarar olarak adlandırılan bu husus vücut bütünlüğüne karşı verilmiş zararı ifade etmektedir. Cismani zararın kapsamına kişinin ruh bütünlüğünün ihlali, sinirsel bozukluklar gibi haller de girmektedir. Nitekim trafik kazası neticesinde annesini, babasını, kardeşini veya eşini(karısını) kaybeden kişiler manevi açıdan zarara uğrayacak ve cismani zarar kapsamına dahil edilecektir.
Manevi tazminat talep edilebilmesi için bazı şartlar söz konusudur. Bunlar :
- Trafik Kazası olmalıdır
- Trafik kazası neticesinde bir zarar meydana gelmelidir
- Zarar ile trafik kazası arasında illiyet bağı olmalıdır
- Eylem, hukuka aykırı olmalıdır
Bu şartların haricinde bazı özel şartların da varlığı söz konusudur. Bunlar :
- Trafik kazası neticesinde cismani bir zarar olmalıdır (ölüm veya yaralanma)
- Davayı ölenin yakınları veya zarara uğrayan kişi açmalıdır.
- Yukarıda bahsedilen şartlar neticesinde manevi tazminata hükmedilebilmelidir.
Ölümlü Trafik Kazaları Nedeniyle Maddi Manevi Tazminatta Faiz
Trafik kazası nedeniyle açılacak maddi tazminat davasında faiz Türk Borçlar Kanunu’nun genel kurallarına göre talep edilecektir. Nitekim haksız fiile dayanarak açılacak maddi tazminat davasında faiz başlangıç tarihi haksız fiilin meydana geldiği tarih olacak, yani trafik kazasının meydana geldiği tarih olacaktır. Maddi tazminat için faiz istenmesi halinde bu husus açıkça talep edilmelidir. Aksi halde mahkeme bu yönde karara varmayacaktır.
Ölümlü/yaralamalı trafik kazası neticesinde açılacak manevi tazminat davasında manevi tazminat için trafik kazasının gerçekleştiği tarihten itibaren faiz istenebilecektir. Yine maddi tazminatta olduğu gibi burada da davacı kişi bu talebini açıkça belirtmelidir.
Ölümlü Trafik Kazalarında Zamanaşımı
Karayolları Trafik Kanunu’nun 109. maddesine göre ‘motorlu araç kazalarından doğan maddi zararların tazminine ilişkin talepler, zarar görenin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten itibaren başlayarak iki yıl ve herhalde kaza gününden başlayarak on yıl içinde zamanaşımına uğrar’ demektedir. Türk Borçlar Kanunu’nun da 72. maddesi aynı doğrultuda olup 2 ve 10 yıllık zamanaşımı süreleri düzenlenmiştir. Şayet ceza hukuku anlamında suç teşkil eden bir fiil söz konusu ise ceza kanunları daha fazla zamanaşımı süresi öngörüyorsa bu süre uygulanacaktır.
Ölümlü Trafik Kazaları Nedeniyle Açılacak Tazminat Davalarında Görevli ve Yetkili Mahkeme
Ölümlü/Yaralamalı trafik kazaları neticesinde açılacak maddi ve manevi tazminat davaları Asliye Hukuk Mahkemelerinde görülecektir. Bunun yanı sıra davalının sıfatı ve kazanın meydana gelişine göre teşebbüs sahiplerinin devreye girme durumu hallerinde Asliye Ticaret Mahkemeleri de görevli olacaktır. İşbu nedenle görevli mahkemenin tayininin somut olaya bakılarak yapılması daha sağlıklı olacaktır.
Ölümlü/yaralamalı trafik kazaları neticesinde açılacak maddi ve manevi tazminat davaları haksız fiilin meydana geldiği yer mahkemelerinde görülecektir. Fakat Karayolları Trafik Kanunu’nun 110. maddesine göre ‘motorlu araç kazalarından dolayı hukuki sorumluluğa ilişkin davalar, sigortacının merkez veya sigorta sözleşmesini yapan acentelerin bulunduğu yer mahkemelerinde birinde açılabileceği gibi, kazanın vuku bulduğu yer mahkemesinde de açılabilir’ denilmektedir.
İş Kazası Sayılan Ölümlü veya Yaralanmalı Trafik Kazaları
Meydana gelen trafik kazası, işverenin tahsis ettiği bir taşıt ile işe gidiş geliş esnasında veya işin yapıldığı esnada meydana gelmişse ve çalışan bedenen veya ruhen zarara uğramışsa meydana gelen trafik kazası iş kazası olarak değerlendirilecektir. Buna ilişkin yazımızı okuyabilirsiniz : Trafik İş Kazası Nedeniyle Maddi ve Manevi Tazminat
Ölümlü Trafik Kazaları Nedeniyle Açılacak Davalar İçin Sık Sorulan Sorular
Ölen Kişinin Ailesi (Yakınları) Manevi Tazminat Talep Edebilir mi ?
Trafik kazası neticesinde ölen şahsın yakınları da manevi açıdan yıpranmış ve tatmini zor acılara sevk edilmiş olacaktır. Nitekim ölen kişinin geride bıraktığı çocuğu, eşi ve kardeşleri olabilir. Bununla birlikte kişilerin annesi veya babası da trafik kazasında ölmüş olabilir. Tüm bunlardan ötürü mirasçıların manevi tazminat açma hakkı söz konusu olacaktır.
Yine trafik kazası sonucu ölen dede ve/veya büyükanne (anneanne, babaanne) için de torunları manevi tazminat talebinde bulunma hakkına sahiptirler.
Trafik Kazası Nedeniyle Annemi, Babamı, Çocuğumu, Kardeşimi Kaybettim. Ne Yapabilirim ?
Trafik kazası nedeniyle bir yakınınızın ölmesi sonucunda sizler manevi açıdan yıpranacak ve tarifi imkansız acılar yaşayacaksınız. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere cismani zarara uğrayacak ve zararınızı tatmin etmek için manevi tazminat davası açmaya hak kazanacaksınız. Trafik kazası nedeniyle bir yakınınızı kaybetmeniz halinde Hukuk Büromuz ile irtibata geçmeniz ve detaylı bilgi almanız yerinde olacaktır.
Trafik Kazası Nedeniyle Ölen Yakınım Tam Kusurlu Çıktı. Tazminat Alabilir Miyim ?
Trafik kazası neticesinde ölen kişinin tam kusurlu (8’de 8 kusurlu), daha fazla kusurlu veya eşit kusurlu olması halinde yakınlarının tazminat hakkı bulunmaktadır.
Ölümlü Yaralamalaı Trafik Kazaları Nedeniyle Maddi ve Manevi Tazminat Davalarında Avukatın Önemi
Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının takip edilmesi ve maddi-manevi tazminat davası açılması süreci teknik detayları barındırmaktadır. İşbu nedenle Türkiye’de başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere ölümlü trafik kazalarında her ilde bulunan avukat meslektaşlarımızla size hukuki destek sağlama amacındayız. Ölümlü trafik kazası neticesinde açılacak davalarda Hukuk Büromuz ile çalışmak arzusunda olan siz müvekkillerimiz için vekaletname bilgilerimiz için ;
Merhaba,
Siz de tazminat alabilirsiniz.
Merhabalar karli bir havada karsidan gelen tir dorsesini kaydirarak benim seridime gecti. Benim arabaminda sol tarafi cizildi sol dikiz aynasi kirildi ve sag on tarafi bariyerlere vurdum. Polis cagirdim sol tarafin cizigini karanlik okdugu icin gormemistim saga kirdigin ve sag taraf hasar aldigin icin hicbur hak idda edemezsin dedi tutanak tutturmadim bende oyle deyince sabah ta direk cizdigi sol tarafinda oldugunu gordum .ayrica vuran tirda kacip gitti plakasini aldim . Hakliligim varmidir
Ne yapmaliyim
Merhaba,
Tutanakta bahsetmemişseniz maalesef zor.
selam emre bey. 23.10.2014 tarihinde 1995 doğumlu kardeşim yaya kaldırımda yürürken iki aracaın kaza yapıyor ve birisi yolda spit atarak kaldırımda yürüyen kardeşimi altına alıyor. kardeşim 7 gün yoğun bakımda kaldı ve beyin ölümünden sonra vefat etti. davayı iki avukata verdik. ceza davalarına katıldım . avukatım karşı tarafın adli tıp raporu istediğini söyledi. bu rapor mahkemeler adli tatile girerken istendi. ama bu zaman oldu avukatım hala raporu bekliyoruz diyor. peki trafik sigortalarına açılan tazminat davası bu kadar sürer mi. adli tıp raporu ne kadar sürede gelir yada çıkmışsa biz gidip alabilirmiyiz. bu raporun suulmasından sonraki ceza mahkemesinde karar açıklanır mı? ceza mahkemesi kararını açıklaması tazminat davasına etki eder mi ( yani tazminat süreçinin hızlanması açısından). avukatım tazminat davası için 6 şahısı mahkermeye verdik dedi.
1. Kamyonet sürücüsü (kamyonet kendisine ait.)
2.servis minibüsü sürücüsüne
3.servis minibüsü ruhsat sahibine
4.servisi minibüsünün o anda servis çektiği firmaya
5.Kamyonet trafik sigortasına
6. minibüs trafik sigortasına.
emre bey bu durumdaki görüşlerinizi bildirirmisiniz.
Bu davaların azami süresi nedir. Adli tıp raporu geldiği andan ititbaren tazminat davası ne kadar sürer.
şahıslara ve trafik sigortalarına açılan davaların azami süresi nedir…
Şimdiden teşekkür ederim.
Mustafa ay 05417377533
Merhaba,
Avukatınız olduğu için lütfen avukatınızdan bilgi alınız.
merhabalar , geçtiğimiz hafta motorbisiklet ile trafik kazası geçirdim. kaza sonrası hastaneye gittiğim için yaranlanmalı trafik kazası olarak geçti sanırım. benim herhangi biryerimde kırık yoktu ama aldığım darbe sonucu bir hafta agrılar çektim. doktor 10 gün rapor verdi.bu süre zarfında işede gidemiyorum. trafik polisi %70 karşı tarafa %30 ise beni şuçlu buldu. kaza anında 2.500 tl degerindeki kask’ım ve 1.000 tl degerınde koruyucu elbisem deforme oldu. karşı tarafdan şikayetci oldum. peki bu benim korucu ekipmanlarımın masrafnı siğorta şirketi karsılıyormu? yoksa dava sonucunda kazanırsam tazmınatı kım nasıl belirliyor. mehmet bey şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,
Sigortadan talepte bulunabilirsiniz fakat karşılayacaklarını sanmıyorum bu nedenle tazminat davası açarak bu taleplerinizi iletebilirsiniz.
Mehmet bey merhaba,
Babam bir kaza gecirdi. Kamyonla tek seritli bir yola ilerlerken (yol geliş gidiş ama dar) karsidan gelen bir motoru cok hızlı ve kontrolünü kaybetmis gelirken görüyor frene basıp kamyoneti durduruyor. Karşı taraf hızlı oldugu icin duramayip kayarak kamyonete çarpıp ağır yaralanıyor. Babam ambulans ve ardindan polis cagiriyor. Ambulans yaraliya ulasmak için kamyoneti cektiriyor. Trafik polisi geliyor normal ekip geliyor ve rapor tutmuyor. Karsi taraf ifade dahi vermedi ve süreci uzatıyor ayrıca hastane masraflarını bizden talep etti. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Burada kazaya dair bir rapor tutulmamış ve bizden istenen maddi destek var, ayrica karsi taraf bize tazminat davası da açabilir. Buradan nasıl bir hak iddea edebilirler ve biz ne yapmalıyız? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba,
Yapmanız gereken şey avukat tutmak. Başka bir şey değil.
Merhaba 2013 sonunda sirket araciyla yayalara kapali bir yolda aniden onume atlayan kisi kafasini aracimin sol kapisina vurdu alti gun sonunda öldü. 2014/sonu kazada tali kusurlu olarak biryil sekiz ay ceza alip bes yil denetimli serbestlikle salindim. Ayrica otopsi masraflari ve karsi tarafin avkt masrafini odemeye mahkum oldum dava bitti. 2015 sonunda ölenin yillar once ayrildigi esi ve iki cocugu bana sirkete kaskoya ve trafik sigortasina tek davada dort davali olarak tazminat davasi actilar. Bu dava sonucunda benim maddi cezam olurmu ve bu ceza kusur oranina goremi hesaplanir. 203 bin dava bedeliyle acilmis.
Vereceginiz bilgilere tesekkur ederim.
Merhaba,
Açılmış bir davanız var ise avukat tutunuz. Avukatınız var ise kendisinden bilgi alınız. Yok ise iletişim bölümünden bizlere ulaşabilir, dava vekalet ücretimiz konusunda ve süreç konusunda bilgi alabilirsiniz.
avukat bey ben çözüm bulamıyom çorumda kime gittiysem yardımcı olmuyo oglum 2006 da trafik kazası geçirdi 29 gün yogun bakımda kaldı daha sora çocuk belinden ameliyat oldu komple platin takıldı fazla uzatmayım bu zamana kadar dava devam edmekte 3. ayda sigortadan paranız geldi üç gün içinde alın yoksa hesabınıza yatıracam dedi bu arkadaşın yanına üç defa gittim bana hep aynı şeyi söyledi 57500 sigorta şirketinin kişi başına verdigi para 35 küsür faiz toplam 93 bin lira para bundan yüzde oniki vekalet 1000tl masraf deyip bize 81bin lira para verdi bende buna istinaden sigorta şirketini aradım 106 bin 280tl para yattıgını ögrendim baroya şikayet ettim sonuç çıkmadı savcılıga şikayet etsem sonuç neolur teşekkür ederim
Merhaba,
Savcılığa şikayet edebilirsiniz.
Merhaba
arkadasla kucuk bir tartismamiz oldu ben arkami donup gidiyordum bana seslendi yuzumu dondugum an elindeki sicak cayi yuzume atti ve ben ne yapiyorsun diyerek ustune gidince elindeki bardagi burnuma vurdu vucudumda 1. Dereceden yanik var ve burnum kirildi kendisinden sikayetci oldum ona maddi ve manevi tazminat davasi acacagim benim bu davada asagi yukari alacagim tazminat ne olur
Merhaba,
Burada tazminat hesabı yapmamaktayız.
Selam ben evren gecenlerde babam cekme belgeli bir motosiklet ile kaza yapti ve vefat etti suc karsi tarafta babamda ehliyetge yok karsi taraftan veye o arabadan razminat alma hakkina sahipmiyiz tesekkue ederim
Merhaba,
Sigortaya ve karşı tarafa karşı dava açabilir, tazminat alabilirsiniz.
Merhaba,
Kaza ile ilgili detaylı bilgileri bize ulaştırabilirseniz davanız konusunda yardımcı olabiliriz.
06/09/2015 tarihinde babam ve abim motosiklet le karşı taraf ise minibüs ile meydana gelen trafik kazasında babam ve abim vefat etmiştir.Her iki tarafında poliçesi vardır. Kaza yerinde tutulan tutanak ve karşı tarafın şairleri neticesinde suç tamamen bizim aleyhimize olmuştur. Babam 73 abim 48 yasında idi.Suç tamamen bizim aleyhimize olsa da tazminat alabilirmiyiz Süresi ne kadardır. Saygılarımla
Merhaba,
İletişim bölümünden bize ulaşır ve iletişim bilgilerinizi bırakır iseniz size ulaşabilir ve davanız konusunda yardımcı olabiliriz.
Merhaba,
Savcılık dosyanız var ise muhakkak bir avukat ile yola devam etmeniz gerekir. İletişim bölümünden bize ulaşırsanız dava şartlarınız hakkında detaylıca konuşabiliriz.
01.01.2016 da karlı havada aracı sollarken solladığım araç şoförü aracı kaydırıp benim aracıma çarptı . 2000 tl lik masrafım var ama karşı araç kaçtı masrafımı nasıl yapmalıyım
Merhaba,
Kaskonuz var ise oraya yok ise sigortaya başvurabilirsiniz.
merhaba ben 6 mayıs 2015 de trafik kazası geçirdim motosiklet kazası köy yolunda virajda karşıdan gelen traktörün arkasında takılı olan zirai alet olan tırmığa sol ayağımı vurdum tibia ve acık femur kırığı meydana geldi bir ay hastanede yattım sucun hepsini bana vermişler kaza tutanağında bunu değiştirme şansımız varmı kaza akşam saatlerinde meydana geldı ve traktörün farları yanmıyodu ve uyarı lambasıda yoktu kaza şu şekilde meydana geldı viraja girerken önümdeki araba firen yapınca ona vurmamak için sola kaçtım ve karşıdan gelen traktörün arkasındaki tırmığa vurdum ve hızım da 110 civarı falandı bu yüzden şerit ihlali diye suçun hepsini bana vermişler ama komple yolun genşliği 5 metre falan tutanağı değiştirme şansım varmı sizce
Merhaba,
Kusur oranlarını belirten rapora itiraz edebilirsiniz.
öncelikle hayırlı günler dilerim ben 3 hafta önce trafik kazası geçirdim ve yanımda kuzenim vardı sadece ikimiz idik kazaya tır ve çift romorklu traktör karıştı yalnız sadece benim araçta hasar var ve bizimde sadece burnumuz kanadı araçtan iner inmez ben saglık ekiplerini aradım ne olor olmaz diyerekten ilk kazamdı hastaneye kaldırdıklarında iç kanama olup olmadıgına baktılar ve kan tahlili yaptılar bundan benim haberim yoktu bir kaç saat sonra hastaneden çıktık ve jandarmaya ifade vermeye gittik ordan birisi gitti hastane raporunu aldı ve alkol çıktıgını söylediler ve ben ise hala kazanın şokundaydım araç pert oldu bu durumda bana karşı bir ceza uygulanırmı yada ehliyetime el konulurmu ve hala ehliyet bende savcı karşısında da sözlü olarak ifade verecegim şikayetçimisin degilmisin alkol varsa o anda neden ehliyetime el konulmadı jandarma tarafından bilgilendirirseniz sevinirim şuan ehliyete el konulması endişesindeyim…
Merhaba,
Savcılık dosyasında alkollü olduğunuza dair rapor var mı öncelikle onu kontrol ediniz. Ona göre ifadenizi veriniz.
merhaba
19 mayıs 2015 tarihinde çalışmakta olduğum şirket arabası ile antalya varsak ilçesinde trafik kazasına karıştım.
suç bende dur levhası benden tarafta olduğu için %70 benim %30 motorun ;
motoru süren kişi hiç duraklaksızın direk çarptı ve ayağı kırıldı
ben bu arkadaşı 1 ay boyunca hep aradım sordum 4.000 tl para verdim hastane masraflarını giderdim gittim geldim şikayetçi olmadı ilk etabta. birileri akıl vermiş aradan 4 ay sonra 70.000 tl Ölüm Ve Cismani Zarar Sebebiyle Açılan Tazminat davası açmış.
duruşma günü 2016 martta
axa sigorta kendi avukatını yönlendirmiş.
ben bu durumdan sizce zarar görürmüyüm ?
Merhaba,
Yapmanız gereken bir avukat tutmak. Davada kendinizi temsil ettirmeniz gerekmektedir.
satmış olduğum aracın satışını vermemiştim kapora almıştım ama diğer gerisi içinde senet almıştım..alan kişi aracı aldıktan iki gün sonra trafik kazasında aracın içinde iki arkadaşı ile vefat etti ve bir aracada maddi zarar verdi çarpma esnasında..sürücüde alkol yok ehliyetli..zorunlu trafik sigortası var aracın…burdaki benim sorumluluğum ne olur acaba ve sürücünün ailesi reddi miras verecekmiş ve diğerleri davacı olacak gibi görünüyor.. ilginizden dolayı teşekkürler
Merhaba,
Yasal olarak aracın sahibi olmanız nedeniyle sorumluluğunuz mevcut. Avukat yardımı ile hem savcılık dosyasında hem de tazminat davasında kendinizi temsil ettiriniz.
Ben 7 ay önce annemi kaybettim babam sağ şeritten araçla giderken arkadan gelen tır babamın aracın üstüne çıkıyor bilir kişininin raporuna göre 100 metre sürüklüyor suçun hepsini tıra veriyor Ada’m ne kadar ceza alır babam ne kadar tazminat alır
Merhaba,
İletişim bölümünden bize ulaşabilirseniz tazminat davanızda sizlere hukuki destek sağlayabiliriz.
Iyi gunler eşim düz yolunda giderken önüne benzinlikten çıkan bir araç atlamis frene basmasina rağmen duramaz.resimleri eksperte göstermiş. Ekspert 100 de 90 san siz haklısınız demiş .eşiM fren izlerinin fotoğrafını cekmemis şimdi 100 de 50 siz hatalisiniz demiş .tamirci sigorta şirketlerinin kendi arasında anlaştığını söylüyor.hakliyken haksız duruma düşürdüler. Bunun için ne yapabiliriz? Nasıl karara itiraz edebiliriz? Yardımcı olabilirmisiniz.teşekkür ler
Merhaba,
Kaza mahallinin fotoğrafını çekmemek isabetsiz olmuş. Rapora bir dilekçe ile itiraz edebilirsiniz. Şayet avukat aracılığıyla itiraz etmek isterseniz iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba.
6 ay kadar önce annemin (üvey) kız kardeşi (teyzem) trafik kazasında hayatını kaybetti. Kendisi bekardı. Bu durumda mirasçılar olarak kardeşleri (annem ve diğer kardeşleri) ve annesi bulunmakta. Annemden noter aracılığıyla dava süreci için ( zannedersem destekten yoksun kalma tazminatı, manevi tazminat) vekaletname almışlar (olay sırasında ben annemin yanında bulunmuyordum). Ancak annem hangi avukata vekalet verildiğini dahi bilmiyor. Öğrenmek istediğim tazminat davası sonucunda bir ödeme çıkarsa, bu ödeme varisler için hesap açılarak o hesaba mı ödeniyor? Böyle bir ödeme olması durumunda anneme bu durumu öğrenebileceği bir karar, belge vs. gönderilir mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar…
Merhaba,
Avukatınızı bulun ve ona danışın lütfen.
Merhaba biz arabamız ile giderken önümüzde ki araç u dönüşü yapılması yasak olan yerden dönüş yaptı frene bastık duramadık araca vurduk hatalı dönüş yapan araç kaçtı bizim araç da aile yakınımızın araç Pert oldu araç kaskosu dışında maddi manevi hak talep edebilirmiyiz ölümden döndük
Merhaba,
Talep edebilirsiniz.
Merhaba ,
Ben 4 ay öncesinde kurumsal bir firmanın iş servisinde zincirleme trafik kazası geçirdim cenemde birçok kırık meydana geldi iki platinim var ve pskolojkte zarar gordum dava açma suremi ogeneblrmym
Merhaba,
Lütfen yazıyı okuyunuz.
Merhabalar benim babam bundan 11 ay önce tek başına koy yolundan gelirken kaza yapıyor ve yoğun bakımında kaldıktan sonra vefat ediyor. Aynı zamanda ticari taksi ile taksi kendimizindir ve bizde hukuken dava açma hakkımız varmıdir?
Merhaba,
Destekten yoksun kalma tazminatı için dava açabilirsiniz.
Merhaba, 8 mart 2016 tarihinde sevgilim arabayla bir adama çarpti adama ana yoldan karsiya geçmiş atlamis onune ve ölmüş. yaklasik 2.5 aydir cezaevinde 25 nisanda mahkemesi oldu goruntuler istanbul adli tipta oldugu icin ertelendi. 23 mayisa gelen raporlarda suç oranı %50 karsi tarafa %50 sevgilime ait karsi taraf da sikayetci sizce cezaevinden çıkabilir mi?
Merhaba,
LÜtfen avukatınızdan bilgi alınız.
Merhaba. Bn vde nisanlm motorla duz yolda gderken ara sokakdan bi araba sagdan bize carpti motorda da hasarlar var. Nisanlimin heryeri sürtk icnde tam yuruyemiyo diz kapagi surtulmus. Benmde diz kapagm ve bacagmda 30 tane dikis var vede dizkapagm oldgu icn uzerine basamiyorm. Karsi taraf suclu polisler de kaza anini canli gordu. Bzde de ehlyet yokdu sgortada gecmisdi cezaya maruz kaldk. Karsi taraf beni hic aramadi sormadi ayni seklde nisanlimi da. bnde 10 gunlk rapor aldm ama btsin yine alacagm cok kotu cnku. Bi sikayet etrik karsi taraf da sikayetci olms. Smdi biz tazminat acsak kazanrmiyz yda ne kadr kazanrz acaaba ( mahkeme parasi vde kazanma ihtimalm varsa avkat tutma felan masraflarm olck yda tahminen tazminatm nasl olur kazandgmz hep mahkmeue avkata felan gdecekse acmiyalm yanir) ?
Simdiden cok tesekkr ederim
Merhaba,
Dosyanız İstanbul’da ise yardımcı olabiliriz fakat başka bir ilde ise bulunduğunuz ilden bir avukat bulmanız gerekir.